Για την πλοήγηση


Ψωρίαση


Τι είναι

Η ψωρίαση είναι μια συχνή, μη μεταδοτική πάθηση του δέρματος που επηρεάζει το 2% του πληθυσμού. Πολλά γονίδια ευθύνονται για την εμφάνιση της, ενώ έχουν ενοχοποιηθεί πολύπλοκοι ανοσολογικοί μηχανισμοί.

Πως μοιάζει και που εντοπίζεται

Χαρακτηριστικές βλάβες της κοινής ψωρίασης είναι οι «ψωριασικές πλάκες», δηλαδή περιοχές του δέρματος με ερυθρό χρώμα που είναι καλυμμένες με λευκωπά ή αργυρόχροα λέπια. Εμφανίζονται συνηθέστερα στο τριχωτό της κεφαλής, στα γόνατα και τους αγκώνες, καθώς και στο κάτω μέρος της ράχης. Παρόλα αυτά, η ψωρίαση μπορεί να έχει πολλές διαφορετικές μορφές και εντοπίσεις.

Μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλα σημεία εκτός από το δέρμα;

Η ψωρίαση εκτός από το δέρμα μπορεί να προσβάλλει και τα νύχια, προκαλώντας  διαταραχές στο χρώμα και στην υφή τους («ψωριασική ονυχία»).

Επίσης, κάποιες φορές μπορεί να συνοδεύεται από πόνο στις αρθρώσεις («ψωριασική αρθρίτιδα»).

Πως γίνεται η διάγνωση

Η διάγνωση της ψωρίασης συνήθως γίνεται κλινικά (με επισκόπηση του δέρματος), ενώ σπάνια, μπορεί να χρειαστεί βιοψία.

Θεραπεία της ψωρίασης

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια νόσος, για την οποία δυστυχώς δεν υπάρχει μόνιμη θεραπεία. Ωστόσο, στις μέρες μας υπάρχουν αρκετές θεραπείες για τον έλεγχο της ψωρίασης, ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα της,  οι οποίες παρέχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Εκτός από τις συνηθισμένες τοπικές αγωγές (κρέμες, λοσιόν) για την ψωρίαση, στο ιατρείο γίνεται συνταγογράφηση και παρακολούθηση τόσο των κλασικών συστηματικών θεραπειών (κυκλοσπορίνη, μεθοτρεξάτη, ασιτρετίνη) όσο και των νεότερων βιολογικών θεραπειών, με επαναστατικά αποτελέσματα.

Η ιατρός Κιριμλίδου Αικατερίνη έχει σημαντική εμπειρία στην παρακολούθηση και θεραπεία ασθενών με ψωρίαση μέσα από συμμετοχή σε ειδικά ιατρεία και κλινικές μελέτες.


Καλέστε μας για ένα δωρεάν ραντεβού κατά το οποίο θα εκτιμήσουμε τη βαρύτητα της ψωρίασης σας και θα σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία, προσαρμοσμένη στις δικές σας ανάγκες και ιδιαιτερότητες, με στόχο την εξάλειψη της νόσου σας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σας.


Προγραμματίστε το ραντεβού σας !