Για την πλοήγηση


Botox / Υαλουρονικό


Botox
Botox

ΒΟΤΟΧ

Το BOTOX είναι μια πρωτεϊνη (Βοτουλινική Τοξίνη τύπου Α) που εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για αισθητικές θεραπείες το 2002. Η χρήση του αποτελεί την πιο δημοφιλή μη επεμβατική θεραπεία για την εξάλειψη των ρυτίδων έκφρασης παγκοσμίως.

Πως δρα και που εφαρμόζεται;

Η βοτουλινική τοξίνη εμποδίζει τη σύσπαση των μυών και αποτελεί ιδανική θεραπεία για ρυτίδες έκφρασης στο μέτωπο, γύρω από τα μάτια («πόδι χήνας»), αλλά τελευταία χρησιμοποιείται και για τη βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου και της όψης του λαιμού.

Τι είναι το Baby BOTOX;

Το Βaby ΒΟΤΟΧ (ή Micro BOTOX) είναι μια τεχνική εφαρμογής λιγότερων μονάδων ΒΟΤΟΧ από το σύνηθες, στις ίδιες θέσεις όπως ακριβώς και με το ΒΟΤΟΧ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εξαλείφονται οι ρυτίδες και το πρόσωπο να αποκτά μια ξεκούραστη και νεανική όψη, διατηρώντας όμως την εκφραστικότητα και τη φυσικότητα του, χωρίς την παγωμένη έκφραση που οι περισσότεροι δεν επιθυμούν.Είναι επίσης κατάλληλο και για νεότερες ηλικίες, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόληψη των ρυτίδων.

Είναι ασφαλές το ΒΟΤΟΧ;

Το BOTOX χρησιμοποιήθηκε αρχικά από οφθαλμίατρους για τη θεραπεία του στραβισμού, σε αρκετά μεγαλύτερες δόσεις από αυτές που εγχέουμε για την εξάλειψη των ρυτίδων, χωρίς παρενέργειες.

Επίσης, το ΒΟΤΟΧ σήμερα έχει πια έγκριση και χρησιμοποιείται και για τη θεραπεία της ημικρανίας .

Ωστόσο, είναι υψίστης σημασίας ο ιατρός που κάνει την εφαρμογή να γνωρίζει καλά την ανατομία της περιοχής, ώστε να αποφευχθούν τυχόν παρενέργειες.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Οι βελόνες που χρησιμοποιούμε είναι πολύ λεπτές και δεν προκαλούν πόνο, ωστόσο κατά την έγχυση του φαρμάκου πιθανώς να υπάρχει ελαφρύ τσούξιμο. Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης αναισθητικής κρέμας πριν από την εφαρμογή.

Διάρκεια θεραπείας και σημάδια

Η θεραπεία διαρκεί μόλις μερικά λεπτά. Αμέσως μετά ίσως εμφανιστεί μια ήπια ερυθρότητα στα σημεία έγχυσης, η οποία όμως υποχωρεί σύντομα. Είναι δυνατό επίσης σε κάποιο από τα σημεία να εμφανιστεί μικρή μελανιά που μπορεί εύκολα να καλυφθεί με makeup.

Αμέσως μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας ή σε άλλες δραστηριότητες σας.

Οδηγίες μετά τη θεραπεία

Κατά τις 4 πρώτες ώρες μετά την εφαρμογή καλό είναι να αποφύγουμε να σκύψουμε, να ξαπλώσουμε ή να τρίψουμε το πρόσωπο για να μη γίνει διάχυση του υλικού σε σημεία που δεν θέλουμε.

Επίσης, για τις επόμενες 2 ημέρες συνιστάται η αποφυγή έκθεσης σε υψηλή θερμοκρασία (σεσουάρ, πολύ ζεστό νερό, έντονη άσκηση), καθώς η υπερβολική ζέστη ενδέχεται να απενεργοποιήσει το υλικό.

Πότε γίνεται ορατό το αποτέλεσμα και πόσο διαρκεί

Τα αποτελέσματα δε γίνονται ορατά αμέσως μετά τη θεραπεία, αλλά συνήθως 2 με 7 ημέρες αργότερα. Για το λόγο αυτό, προτείνουμε πάντα μια επανεκτίμηση στις 2 εβδομάδες από την αρχική εφαρμογή, για τυχόν διόρθωση ή συμπλήρωμα.

Η δράση του BOTOX διαρκεί περίπου 3 με 6 μήνες. Η λειτουργία των μυών επανέρχεται σταδιακά και εντελώς φυσικά.

Θεραπεία Υπεριδρωσίας με ΒΟΤΟΧ

Το ΒΟΤΟΧ χρησιμοποιείται σήμερα ευρέως και με εξαιρετικά αποτελέσματα για τη θεραπεία της υπεριδρωσίας (υπερβολικής εφίδρωσης).

Μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα σε όλες τις περιοχές που εμφανίζουν έντονη εφίδρωση (μασχάλες, παλάμες και πέλματα), χωρίς ιδιαίτερες παρανέργειες. Οι εγχύσεις γίνονται πολύ επιφανειακά και αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητες σας.

Η αποτελεσματικότητα του ΒΟΤΟΧ στη μείωση του ιδρώτα αγγίζει το 90-95%. Η δράση του αρχίζει να γίνεται αισθητή κατά την πρώτη εβδομάδα μετά την εφαρμογή  και διαρκεί συνήθως 6 με 7 μήνες.ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ (Fillers)

Που χρησιμοποιούνται

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα Υαλουρονικού Οξέως χρησιμοποιούνται για το «γέμισμα» διαφόρων ρυτίδων του προσώπου, όπως πχ. των ρυτίδων γύρω από το στόμα (ρυτίδες καπνιστού), των ρυτίδων γέλιου και των ρινοχειλικών πτυχών. Χρησιμοποιούνται επίσης για την αύξηση και βελτίωση του περιγράμματος των χειλιών, για την εξάλειψη των ουλών ακμής, αλλά και για να αυξήσουν τον όγκο ορισμένων περιοχών του προσώπου που έχουν ατροφήσει λόγω ηλικίας. 

Πως δρουν

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο το οποίο έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί 1000 φορές το βάρος του σε νερό, αυξάνοντας έτσι τον όγκο του ιστού και προσδίδοντας πιο νεανική όψη στο δέρμα.

Πως γίνεται η εφαρμογή; Είναι επώδυνη;

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται στο δέρμα με τη βοήθεια πολύ λεπτής βελόνας. Για την αποφυγή τυχόν πόνου ή ενόχλησης, προηγουμένως εφαρμόζεται στο δέρμα αναισθητική κρέμα. Η θεραπεία συνήθως διαρκεί μερικά λεπτά και στη συνέχεια μπορείτε να επιστρέψετε στις συνηθισμένες  δραστηριότητες σας. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.

Υπάρχουν σημάδια;

Μπορεί να εμφανιστεί ήπιο οίδημα (πρήξιμο), ερυθρότητα ή μικρές μελανιές στα σημεία των εγχύσεων, τα οποία είναι παροδικά. Σε περίπτωση που κάποιο από τα συμπτώματα επιμένει, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον ιατρό σας.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Αυτό εξαρτάται από τον τύπο και την πυκνότητα του εμφυτεύματος. Η διάρκεια κυμαίνεται συνήθως από 6 έως 12 μήνες.

Τι πρέπει να γνωρίζω μετά τη θεραπεία;

Μετά τη θεραπεία έχει μεγάλη σημασία η αποφυγή της υπερβολικής ζέστης και του υπερβολικού κρύου. Επίσης σημαντική είναι η προστασία από τον ήλιο.

Κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη θεραπεία, ίσως χρειαστεί να κάνετε ελαφρύ μασάζ στην περιοχή της έγχυσης, όπως θα σας υποδείξει η ιατρός. Στο ιατρείο μας χρησημοποιούμε μόνο αυθεντικά ενέσιμα προιόντα, τα οποια έχουν την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA).Προγραμματίστε το ραντεβού σας !